Tävlingsresultat och berättelse från Madrids ”VI International Wushu Championship”

jonathan nangun

I helgen tävlade vår landslagsmedlem Jonathan Nirmark  på ”VI International Wushu Championship”, en internationell tävling i Wushu, både Taolu och Sanshou, i Madrid, Spanien.
Det är en bra tävling för att testa sig mot internationellt motstånd. Själv har jag varit där 2 gånger tidigare, första gången som coach i 2011 för ett svenskt lag med bland annat en av mina gamla landslagselever Sebastian Radise och 2012 för en annan duktig taolulandslagsmedlem Daniel Ernflo, och tävlade själv också i Sanshou (kinesisk kickboxning).

madrid2011251927_10151823053195416_330493123_npodium2012

Men nu var det Jonathans tur. Som för Danne 5 år tidigare, strulades det med specialbagage (där svärd och stav fanns), man börjar bli van (och trött), och hans tävlingsvapen fick vara kvar i Paris en stund till innan det äntligen kom till Madrid på lördag eftermiddag. Det la till lite spänning i luften, men det var bara att acceptera situationen och fokusera!

bagage
”Så jag fick väskan till slut. Känns lyxigt med rena kläder. *och egen tandborste, solkräm mm :-)”

Jonathan tävlade i fyra grenar och vann medaljer i två av dem. I modern och traditionell NanQuan blev det två GULD!
Han fick också tävla mot andra duktiga tävlande i både NanDao (sydlig bågsvärd) och NanGun (sydlig stav) och vann där nyttiga erfarenheter för kommande träningar och tävlingar!

Följer några bilder och kommentarer från Jonathan:
tävlingsmatta madrid 2 tävlingsmatta madrid

”Uppvärmning, vilket inte behövs så mycket för det är typ 35 grader här.”

Före jo sverige  … och efter #blingbling jonathan guld

”Tävlingsdag 1: Guld i modern och tradionell sydlig handform! Jag fick låna ett svärd av spanjorerna men mötte riktigt tufft motstånd i nandao och missade medaljplats. Hade skitkul ändå.”

”Tävling dag 2: tävlingspremiär med nangun gick susen, trots att jag tränat bara sex veckor på att få den tävlingsbar. Arrangören hade missat min start (säkert för att jag var den enda som tävlade i internationell standardform). Det var inga problem att lägga in mig i optionalkategorin, där man gör sin egen form. Mötte hårt motstånd där från erfarna tävlande men kom ändå inte sist.”

IGEN EN STARK INSATS JONATHAN! HÅRT ARBETE BLIR SKICKLIGHET – VI FORTSÄTTER MOT ÄNNU HÖGRE HÖJDER! ÄR DET FLER SOM VILL HÄNGA MED PÅ SAMMA SNABBTÅG ÄR DET BARA ATT KLIVA PÅ!

/Den fysiskt frånvarande men mentalt alltid närvarande coachen 😉