Wushu Stockholm at the Baltic Open Wushu Cup 2013!

Tävlingen är över och vi är äntligen tillbaka hemma i Sverige.
”Men vad har hänt då?” undrar ni kanske 🙂

Wushu Stockholm åkte till Baltic open wushu cup med 3 tävlande, Michelle, Jonathan och Sebastian, och 1 domare/team leader, Romain/jag.

Vi kom fram till hotellet i Tallinn på fredagen eftermiddagen och vi fick först vänta ett bra tag på hotellet för lagets registrering: något stort ryskt lag hade tydligen en hel del saker att gå genom och hann komma just före oss. Efter 1,5 timmar väntan kunde jag äntligen bekräfta vårt lag ”chip chop” snabbt, som det bör vara.

Efter det var det först domargenomgången för mig, där arrangören och huvuddomaren presenterade systemet som skulle användas för att döma på tävlingen och hur vi skulle jobba under tävlingen.
romdomare
—-en fräsch domare—-

Sen blev det team-leadersmöte för mig igen för att berätta till oss att tävlingen skulle hålla en snabb tempo, med endast 2,5 minuter preberäknade per tävlande totalt, från utövarens inkallning till tävlingsmattan, formutförandet, och poängutdelningen. Många vana utövare och coach var skeptiska att det skulle fungera.
scandinavian represent
—-skeptiska team leaders—

Men… det gick! och utan något stora problem dessutom. Bedömningssystemet fungerade på så sätt att varje domare hade sin dator för att skriva i systemet de poänger som utövarna fick för sin prestation. Huvuddomaren sammanställde de andra domarnas bedömning för att därefter annonsera utövarens slutpoäng (som syntes på stora skärmar) och gå vidare till nästa.
Systemet rullade på så bra att man även kunde irritera sig av att vänta någon minut när något oplanerat hade hänt.
fest matta
—-fest på taolu-matta—-

Och resultaten då! Ja, där kommer det:

– Sebastian tävlade som först i laget, och körde changquan 3e setets form i en grupp med 7 andra changquan utövare. Han tävlade bland annat med Pieti från Finland och lyckades få en silver medalj efter finnaren. Han gjorde mycket bra ifrån sig, få misstag i en allsidig rutin som ändå lägger stora krav på wushuteknik.

– Michelle tävlade efter honom, och visade sin ”explosiva” jag som hon inte visar tillräckligt ofta på träningen (tycker jag :)). Hon blev peppad/stressad av konkurrensen och reagerade väldigt bra på det.
”det var rätt nervöst men man tog sig genom det iaf” säger hon om de känslor som kom just innan hon skulle tävla, och också att det kändes som det var allvarligare än på våra svenska tävlingar. Att kliva på mattan på en internationell tävling, efter en grym rysk utövare och när man kör sin andra tävling nånsin! Riktigt bra jobbat kan jag bara säga!

– Jonathan tävlade i både NanQuan och NanDao, med mycket bra motstånd i båda kategorierna. Han fick bronsmedalj efter en av de bästa ryss i NanQuan, Dmitrii Tiunov, och Niila Hasko från Finland. Jonathan som tränar själv för det mesta nu i Karlstad imponerade mig med en riktig bra spänst (höga hopp!) med bra landningar dessutom. Du satt dem Jonathan precis som jag påpekade dagen före tävlingen att du skulle fokusera på det. Resten försöker vi förbättra med en aktivare träning ”på distans”.

Det blev alltså 2 medaljer, 1 silver och 1 brons och en jättefin och modig prestation. Jag är nöjd!
kaxiga medaljörer
—-kaxiga medaljörer—–
michelle hoppspark
—-Michelle hoppsparkar—-

gamla stanold city 2lit
—-utflykt i gamla stan efter tävlingen—-

Vi träffade gamla och nya människor, som det finska laget som är alltid lika roligt att hänga med, våra norska vänner, domaren maxim som har nu lagt sina feiyues ”på hyllan” och tränar Vitrysslandslaget med superduktiga barn/ungdomar som tävlade på tävlingen, huvuddomaren Stewart Beckett som också brukar jobba som sådan under EM-tävlingar.
En riktig bra erfarenhet för alla enkelt sagt.
baltic wushusthlm
—-Wushu Stockholm @ Baltic Open Wushu Cup 2013—-

Nästa steg för oss på klubben är att skärpa våra grundtekniker (positioner, balanser, förflyttningar), vara duktiga med att komma oftare till passen, lägga till mer stretch på våra träningsupplägg och i våra medlemmars egna hemma-schema.
akio spagat

En del utvecklande utmaningar framåt! … och bara tre veckor kvar för terminen! Det gäller att inte missa någon träning nu! 🙂