Tränaren – Romain Schwab

Rom JinLi StreetRomain-GB

Romain Schwab som är huvudtränaren på Wushu Stockholm IF har tränat kinesiska kampkonster sedan 1994 då han började med traditionell wushu i Frankrike. Han har även tränat och provat på en del andra kampsporter vilket har gett honom en bred syn på kampsportsvärlden och har erfarenheter i karaté, viet vo dao, capoeira, braziliansk jiujitsu, mma, sanshou och kickboxning.

När han kom till Sverige 2004 började han träna standardiserad WuShu på QuanFa Stockholm under Patrik Svenberg och specialiserade sig i tävlingsgrenen NanQuan.
Han har även varit i Kina ett flertal gånger för att träna Shaolin KungFu (2001 i DengFeng och ShaoLin) samt Standardiserad WuShu (2010 och 2011 med universitetslaget av Shanghai university of Sport i SanShou och TaoLu, 2013 i ChengDu på den internationella kursen för wushutränare).

Romain har vunnit flera Riksmästerskap och Svenska Mästerskap i både TaoLu och SanShou (2005-2012)

2007 började han undervisa i TaoLu på QuanFa Stockholm och sedan SWI och slutade där 2012 för att starta Wushu Stockholm IF.

Sedan 2012 är Romain landslagscoach i TaoLu.

Under juni 2013 fullföljde han den internationella träningskursen för wushutränare i ChengDu, Kina, där han fick lära sig det nya 3:e setet rutiner i ChangQuan, DaoShu, GunShu och NanQuan med bland annat skaparen av den nya standardformen i ChangQuan och andra elit wushutränare och utövare.

För övrigt har han också en del kunskaper inom träningslära, pedagogik och didaktik:
Romain utbildade sig 2003 för att bli tränare i klubb i Frankrike (BEES 1er degré, tronc commun) och har läst idrottslärarutbildningen på Stockholms universitet och Gymnastik- och idrottshögskolan.

Romain brukar delta på GIH:s idrotts- och hälsokonvent och idrottslärarstämman där han undervisar andra idrottslärare i TaoLu så att de ska kunna lära ut det i skolan på idrott och hälsa undervisning. På vardagen jobbar Romain som lärare i Idrott och hälsa och Franska på högstadiet.

Kontakt:
romain(a)wushusthlm.se
tel: 073-66 58 979