Vår träning

Träningen på Wushu Stockholm IF kommer oftast att innehålla de olika följande moment:

  • Uppvärmning
  • Stretching
  • Grundliga tekniker
  • Hopptekniker
  • TaoLu-träning
  • Fys
  • Nedvarvning

Den träning som du kommer att få som nybörjare kommer att stärka din kropp som helhet eftersom träningen innehåller många inslag av uthållighet-, styrke-, och rörlighetsträning.

Förutom det kommer du att introduceras på grundtekniker i TaoLu, det vill säga dynamiska benstretchingar, olika benförflyttningar, arm- och benkombinationer, samt olika slag och sparktekniker.

Hoppträning kommer att utveckla ditt språng i benen, och därmed kommer du att lära dig använda musklernas fjädereffekt för att utföra alltmer svåra och höga hopp.

TaoLu-träning (formträning) är momentet där man övar en längre följd av tekniker som satts ihop till ett träningsmönster. Där strävar man efter att ha ett så rent utförande som möjligt och där formstilen ska uttryckas tydligt.

Ju mer avancerad du blir desto större blir kravet av en vältränad kropp för att kunna utföra de alltmer svårare teknikerna inom TaoLu-träning. Därför ägnar vi alltid en del på slutet av träningspasset åt ett anpassat fysmoment. Mellan 5-15 min kommer du att utföra olika styrke- och/eller uthållighetsövningar så att din fysiska förmåga utvecklas från pass till pass.

Sista delen av träningen består av passiv rörlighetsträning som utförs själv, eller med en partner. Att vara rörlig är en ytterst viktig egenskap för att kunna utföra de avancerade TaoLu på bästa sätt. Därför kommer du också att få som nybörjare en del träningstips som du kan göra utanför träningen för att utveckla din rörlighet.

Den här terminen kommer du att lära dig 3 till 4 barhänt TaoLu, vilket kommer också att bero på hur ofta  du kommer och hur seriöst du tränar. På Wushu Stockholm IF ser vi på individens utveckling och försöker anpassa passens innehåll till individens förmåga, så att utövaren alltid blir utmanad i sitt lärande.

Hur ska jag klä mig för att träna wushu?
Vanliga träningskläder (shorts/byxor, tshirt) och lätta inomhus träningsskor